Anonym (ikke efterprøvet)

Esset i ærmet af Annie Proulx

En klassisk udviklingshistorie om den 25-årige Bob Dollar med morsomme sidehistorier om indbyggerne i Woolybucket og omegn. "Og somme tider er det ikke et spørgsmål om at gøre hvad man har lyst til. Jeg ved at din generation lægger meget vægt på det, men for de fleste af os handler det snarere om at…

Dead man walking

Der er vrede og indignation, men lige så meget kærlighed og sorg i Jørgensens fortælling om brorens konkurs med familiens slægtsgård.

Vejen til velstand - marked, stat og utopi

Videnstung, detaljeret og meget omfangsrig bog gør op med den traditionelle fortælling om gårdmænd og andelsbevægelsen som de væsentligste bidragydere til Danmarks velstand.

Brak

En stærk og medrivende roman om tab, barndom, hemmeligheder og svære familierelationer.

Heida : bonden i fjeldenes dal

Et smukt og malerisk portræt af den helt unikke Heida, som er fårebonde, miljøaktivist og digter og helt bevidst har fravalgt mand og børn.

Under kastanjetræet

Fynsk landsbyliv i 1940'erne skildres med stor viden og detaljerigdom og uden sentimentalitet. Det er imponerende, hvor mange aspekter, forfatteren får med.

Gudruns arv

Medrivende historisk slægtsroman om stærke og handlekraftige mennesker i en tid, hvor man hele tiden må kæmpe for at få brød på bordet og forsørge sine børn.

Svinefælden

Sygdommen MRSA, der er uskadelig for grise, muterer og bliver til en variant, der kan smitte og dræbe mennesker. Det bliver til en epidemi, der truer mange liv og får nogle borgere til at tage sagen i egen hånd.