Anonym (ikke efterprøvet)

Kønsballade : feminisme og subversionen af identitet

Om køn og identitet, det biologiske og sociale køn. Forfatteren mener at hverken mænd eller kvinder kan defineres ud fra deres biologiske køn. Det biologiske og sociale køn er ikke en konstant størrelse, men ligger i fremførelsen (performativiteten) og bliver hermed sammensat, flydende og social.…

Ude af sig selv

Overraskende og meget fængslende debutroman sætter fokus på slægt, immigration, identitet og køn med udgangspunkt i en jødisk familie.

En fandens mand

Et anderledes indlæg i kønsdebatten, der forsøger at tale mandens sag ved blandt andet at vende en række typiske situationer på hovedet. Meget velskrevet og veloplagt.

Den danske pige

Roman bygget over det danske kunstnerægtepar Gerda og Einar Wegeners skæbne. Som den første nogensinde fik han foretaget en kønsskifteoperation, i Dresden i 1920'erne, og blev forvandlet til Lili Elbe.

Breve fra en kønsforræder

I ni åbne breve til den hvide heteroseksuelle mand gives en indføring i de mest centrale problematikker vedrørende mænds adfærd, bl.a. patriarkatet, sexisme, heteronormativitet, voldtægtskultur samt privilegierigdom og -blindhed.

Mandens byrde

Om maskulin identitet, manderoller, seksualitet, privilegier og begrænsninger fortalt af både mænd og kvinder

Alter ego

Forfatteren Kåre Scheuer Pedersen (f 1935) fortæller om sin opvækst, og sit liv som transvestit - Et liv, hvor en kærlig mor så meget ønsker en datter, at hun da han er 2 år, begynder at forme ham til den datter hun ønsker så inderligt

Forklædt som mand

Journalisten Norah Vincent fortæller om de erfaringer hun gjorde forklædt som Ned Vincent, da hun i 18 måneder infiltrerede mandeverdenen.