Anonym (ikke efterprøvet)

Det sidste testamente af Sam Bourne

Fascinerende blanding af Mellemøst thriller og religiøse konspirationsteorier – guf for læsere af Dan Brown og lignende forfattere.

De 199 trin af Michel Faber

Hver nat, siden ulykken i Bosnien, gennemlever Sian den uforfalskede rædsel at få skåret halsen over. Denne intense bog er på én gang en kærlighedshistorie, en mordgåde, en gotisk thriller og en psykologisk roman. Sian - 34-årig arkæolog - udgraver et kloster i Yorkshire. Hun er dybt traumatiseret…

Fiske i livets flod af Merete Pryds Helle

Merete Pryds Helle har hidtil har været kendt for at tilhøre den generation af forfattere fra 90'erne, der skriver korte, minimalistiske bøger, så hun vakte opsigt med denne lange roman på 460 sider. Dels længden, men også den medrivende fortælling, som dele af bogen vitterligt er, var nyt i…

Studietur på afveje

8. klasse skal på studietur til Grækenland, men fem af eleverne og deres lærer ender i Marogypten. Det bliver en studietur med overraskelser

Codex

Ottende bog med arkæologen og antihelten Beltø byder ikke på nyt under solen. Er man til religiøse konspirationsromaner er det dog god underholdning.

Døden på museet

Helt vidunderligt gensyn med arkæologen Ruth Galloway. Yderst spændende med et gennemført plot og godt med overraskelser undervejs.  

Gravkammeret

Endnu en nervepirrende og velfortalt krimi med et gennemført og veldrejet plot af Tess Gerritsen.

Huset på klippen

Et persongalleri i topklasse og en dejlig underfundig humor er bare nogle af de ingredienser, der gør serien om Ruth Galloway helt og aldeles fantastisk.

Egtvedpigens rejse

Historien om hvordan en argentinsk kvinde blev Danmarks første professor i arkæometri og afslørede helt nye sider af historien om Egtved-pigen er spændende som en krimi.