Anonym (ikke efterprøvet)

Om skønhed af Zadie Smith

Gnistrende vittig udlevering af amerikansk universitetslivs moralske hykleri men også om smertelige forviklinger kønnene imellem.

Jeg er Nauja : en grønlandsdanskers bekendelser

Nauja Lynge (f. 1965) er datter af en grønlandsk far og en dansk mor og barnebarn til den grønlandske kulturperson Hans Lynge. Hun fortæller sin egen historie som grønlandsdansker og beretter om, hvor svært det har været at finde en identitet som både grønlænder og dansker og sætter det i perspektiv…

Broernes by

To danskere fra firmaet Novo Pharma bliver udstationeret i Algeriet. Kan de to danskere gøre en positiv forskel og er gensidig kulturforståelse overhovedet mulig?

På tværs : kunsten at overleve en pakistansk svigermor

Erindringer om et flerkulturelt liv på Københavns Vestegn; Som datter af en dansk mor og palæstinensisk far er forfatteren et omvandrende kultursammenstød; Hun gifter sig og får fem børn med en mand med pakistanske rødder men konflikter med svigerfamilien er så store at parret skilles

Søvngængerens guide til at danse

Storslået og meget underholdende slægtsroman om indiske indvandrere i USA. En fortælling med både varme og humor og smerte over det mistede.

Den gyldne søn

Varm, fængslende og gribende roman om venskab, kærlighed og om at vokse op og være splittet mellem to kulturer.

En dag i Cairo

En dansk kvinde er kommet til Cairo i foråret 2011, kort før massedemonstrationer på Tahrirpladsen fører til, at præsident Hosni Mubarak må gå af.