Anonym (ikke efterprøvet)

Salernos sol af Anne-Marie Vedsø Olesen

Krig, kærlighed og lægekunst er hovedingredienserne i denne bog, der i år 2000 vandt andenpræmien i Det Kongelige Biblioteks og Gyldendals konkurrence om en middelalderroman. I 1139 kommer den unge, forældreløse Edgar fra Rochester til lægeskolen i Salerno. Han har lært lidt om lægegerningen af…

Vejen til Jerusalem af Jan Guillou

Jan Guillou, der ellers er mest kendt for at skrive gode spændingsromaner, prøver i sin triologi om den svenske stormandssøn Arn kræfter med den historiske roman - og det gør han på mesterlig vis!

Tempelridderen af Jan Guillou

"Tempelridderen" er andet bind af Guillous middelaldertrilogi. I slutningen af "Vejen til Jerusalem" bliver Arn dømt til 20 års tjeneste som kriger i det hellige land, mens hans elskede Cecilia bliver sendt i kloster, da de har haft seksuelt samkvem uden først at være blevet ægteviet.

Vejen til Jerusalem af Jan Guillou

I Vejen til Jerusalem har Guillou byttet Hamiltons nutidige Sverige ud med middelalderens og korstogenes Europa. Vi følger herremandssønnen Arn, fra han som dreng sendes i kloster og frem til hans indtræden i Tempelriddernes orden. Romanen giver et godt billede af middelalderens sociale, politiske…

Dæmonernes dans

Følg den franske munk Vital på kirkepolitiske missioner i middelalderen og oplev, hvordan han kommer i tvivl om hvad den rette tro er, da han deltager i korstog til Det hellige Land

Esbern Snare fortæller

Esbern Snare var født ind i en af de rigeste og mest magtfulde familier i middelalderens Danmark. Det blev forventet af ham, at han udfyldte en krigerisk plads i Danmarkshistorien - og det gjorde han.

Broderskabet

Første del af tre af en spændingsserie fra korstogenes sidste år, hvor indre stridigheder blandt europærerne spiller lige så stor rolle som den ydre krig i det hellige land.

Salernos sol

Krig, kærlighed og lægekunst er hovedingredienserne i denne bog, der i år 2000 vandt andenpræmien i  Gyldendals konkurrence om en middelalderroman.  

Tempelridderen

'Tempelridderen' er andet bind af Guillous middelaldertrilogi. I slutningen af 'Vejen til Jerusalem' bliver Arn dømt til 20 års tjeneste som kriger i det hellige land, mens hans elskede Cecilia bliver sendt i kloster, da de har haft seksuelt samkvem uden først at være blevet ægteviet.