Anonym (ikke efterprøvet)

Konger og dronninger fra hele verden

Den righoldige skønlitteratur om konger, deres dronninger og elskerinder giver dig mulighed for på en underholdende måde at blive klog på historien. Litteraturlisten her indeholder et udvalg af romaner - ikke biografier - om de kongelige fra resten af verden.

Sigbrits bålfærd af Bergljot Hobæk Haff

Korrekte historiske fakta eller ej: Her er en utroligt spændende roman om kong Christian II, hans frille Dyveke og hendes mor Sigbrit Willums ... med en ny vinkel.

Nattens konger af Michael Connelly

Endnu en spændende og velskrevet krimi af den prisbelønnede forfatter Michael Connelly, med den evigt retfærdighedssøgende politimand Harry Bosch som hovedperson.

Hjerterkonge af Brigitte Raskin

Lån bogen på En spændende og utraditionel biografisk roman om Christian II set fra en hollandsk synsvinkel. Et interessant og vellykket stilistisk formeksperiment, hvor de enkelte kapitler er skrevet i hver sin genre.

Damqi : en assyrisk roman

Romandebut af oldtidsforsker giver et fascinerende indblik i den assyriske kultur og religion, hvor ofringer og varsler var afgørende for liv og død.

Et år på slottet

Følg med i årets gang på kong Bolebor og Dronning Drogomiras slot, hvor der sker mange sjove og mystiske ting.

Holger

Nicolai Hvidberg Jørgensen udgiver endelig sin bog om Holger Danske, et projekt der startede på teenageværelset som en drengs hyldest til sit idol Peter Madsen.