Anonym (ikke efterprøvet)

Hovedløs af Klaus Rifbjerg

Rifbjerg har gjort det igen: med ord fremtryllet mennesker og stemninger, der på godt og ondt trænger dybt ind i læserens bevidsthed.

En naturlig forklaring af Klaus Rifbjerg

Korte noveller med en tone af eftertænksomhed og melankoli - livet i tilbageblik skildret af en forfatter, der som få mestrer sproget og viser stor livsvisdom.

Rifbjerg, Klaus - Konfrontation

Digtsamlingen 'Konfrontation' fra 1960 blev det værk, der for alvor placerede Rifbjerg som den nye poesis uofficielle omdrejningspunkt.

Rifbjerg, Klaus - Amagerdigte

Klaus Rifbjergs erindringer fra opvæksten på Amager har været en tilsyneladende uudtømmelig kilde til inspiration i forfatterskabets  vekseldrift mellem erindring, fiktion og mytologi.

Esbern af Klaus Rifbjerg

Vinduespissning, pibepolering, masser af kaffe og sex i det 20. århundredes første tredjedel - Klaus Rifbjerg har skrevet en ny, solid roman.

Jazz-oratorium - i den lille by af Klaus Rifbjerg

Oratorium betyder i nyere definition: "verdslig fortællende musikværk for solostemmer, kor og orkester", og det er præcis hvad Klaus Rifbjerg har begået. Samlingen består af en række korte, rytmiske og swingende digte, der beskriver verden set i drengens og mandens øjenhøjde. Og verden er i dette…

Nansen og Johansen af Klaus Rifbjerg

Hvis man har lyst til at læse historien om Fridtjof Nansen og Hjalmar Johansens forsøg på at nå Nordpolen i 1893-1896, så skal man ikke læse Klaus Rifbjergs roman ”Nansen og Johansen”.

Til rette vedkommende

Forfatteren Klaus Rifbjergs (1931-2015) erindringer om den allertidligste barndom, forældrene, gymnasietiden, forelskelse og ægteskab, den første indtræden på den litterære scene,forfatterskabet, venskaberne og rejserne.