Anonym (ikke efterprøvet)

Løvekvinden af Erik Fosnes Hansen

Hjerteløse skæbne! At være forkert, på det forkerte sted, på det forkerte tidspunkt. Utroligt velskrevet og gribende roman fra Norge.

Dyndkongens datter

Psykologisk thriller og gruopvækkende familiedrama. Portrættet af et aparte far-datter forhold er eminent beskrevet, Karen Dionnes har et solidt greb i læseren.

Muren

Torben Munksgaards roman er mange ting: Den er en velskrevet, sjov, lang, dyster, trist, opbyggelig, nedbrydende og nødvendig. Det kunne være årets og tidens danske roman.

Mænd uden kvinder

Syv noveller, der bevæger sig på flere realplaner, og som alle kredser om den svære kærlighed. Om mænd der er uden kvinder, der suppleres af kvinder og forelskes i kvinder. Men også om både mænd og kvinder der er ensomme og isolerede.

Italienske sko

Frederik Welin er pensioneret og bor i vrissen, selvvalgt isolation på en lille ø - Hans liv ændres total, da en gammel kæreste dukker op

Efter Fujiyama

Efter en ulykke har marinebiologen Mikkel trukket sig tilbage til sit sommerhus, hvor han helliger sig sin store interesse: japanske træsnit, indtil han en dag tager på en forunderlig rejse til Tokyo.Originaludgave: 2008

Den afmægtige Adam

Moldur er en tidligere skuespiller, der efter han er blevet forladt af konen starter den store selvmedlidende deroute med druk og isolation

Løvekvinden

I 1912 fødes i en norsk flække et barn, der er behåret over hele kroppen -  Moderen dør under fødslen og faderen, der er en regelret stationsforstander, skammer sig over barnet og holder hende i isolation, hvor hun udvikler ekstraordinære evner og en livlig fantasi.