Anonym (ikke efterprøvet)

Alfred og blåhvalen

Det kan være sin sag at skulle skal stå foran en masse mennesker, hvis man plejer at gemme sig bag sit pandehår. Norske Mina Lystad har skrevet en virkelig fin historie om at møde sin største frygt.

Og havet var vores himmel

Patrick Ness er en himmelsk forfatter, der tør vove sig ud på nye dybder. Her med en overraskende og omvendt Moby Dick fortælling om profetier, fordomme og krig.

Nordhavet

Der er dømt skumsprøjt, mandehørm, hvalfangst, frost, havari, voldtægt og mord i en uhyre velskrevet og prisbelønnet roman af de sjældnere.

Hvalrytteren

Romanen bag den prisbelønnede film The Whale Rider, om en piges kamp for anerkendelse – og om et folk, dets kultur og, ikke mindst, dets relation til hvalerne.

Kaskelotternes sang

I anledning af Bent Hallers 70-års fødselsdag og 40-års forfatterjubilæum i 2016 er 'Kaskelotternes sang' blevet genudgivet med illustrationer af Lea Letén. Et kunstværk i bogform, der desværre er mere aktuel end nogensinde. Originaludgave: 1981

Moby Dick

Fortællingen om den unge Ismael, hvis eneste ønske er at blive hvalfanger - Sammen med sin indfødte ven får han hyre på en hvalfangerbåd med en gal kaptajn, hvis eneste mål er at få ram på den hvide dræberhval, Moby Dick.

Hvalernes sang

Sæt dig behagelig til rette og nyd denne dejlige engelske kærlighedsroman, som udover at fortælle en god historie faktisk også har et budskab.

Hvalerne kalder

Drengen Tyke er med sin far på tre rejser til de nordlige polarområder. På hver rejse får han større og større interesse for livet og naturen omkring Arktis, og især for hvalerne

Hvalungens rejse

Billedbog om den første tid i en kaskelotunges liv. Med sin mor og en flok hunhvaler svømmer den gennem havet, hvor mange farer lurer. Bogen slutter med et faktaafsnit

Hvalrejsen

Billedbog. Lille Grå er en gråhval, som bliver født i det varme vand i Stillehavet ud for Mexicos kyst. Sammen med sin mor, Gamle Grå, rejser hun mod nord til Ishavet, som er fyldt med mad. Undervejs bliver de angrebet af spækhuggere