Anonym (ikke efterprøvet)

Dorothea Petersen: Havets rytter

Sydslesvigeren Dorothea Petersen bruger det utrolige stof om byen Rungholt til en historisk roman, der trækker tråde til det tyvende århundrede. En vanskelig opgave. Hun gør dog fortællingen vedkommende for læseren.   De helt store enkeltbegivenheder behandles i forbavsende lille omfang…

Bodil Steensen-Leth: Fem år i Berlin

En af definitionerne på en roman er, at den er en opdigtet prosafortælling. Altså fiktion - men ikke altid fra ende til anden. Hvad der kan ske, når man blander autentisk virkelighed med digt, får man et eksempel på med Bodil Steensen-Leths »Fem år i Berlin«. Det er vel de færreste danskere, der…

Ester Bock: I det skjulte

DER SKAL NOGET til at stå imod med, når enkeltindividet gør op med en gruppes normer og selvforståelse. Det nemmeste er at følge med strømmen. At sige fra over for uret og råddenskab i et samfund eller en gruppe har som oftest sine omkostninger, selv når flertallet er på gale veje.

Stig Dalager - To dage i juli

Dragende skildring af attentatmanden Stauffenbergs mislykkedes forsøg på at dræbe Hitler i 1944. Romanen giver et fremragende indblik i både Hitlers og Stauffenbergs psyke i krigens sidste tid. 

Den gale mand fra Arnsted

Krimi. Da en tilrejsende deltager i Folkemødet 2014 på Bornholm ikke kan finde sin gamle studiekammerat, der bor på øen, ruller sagen om hans forsvinding og opklaringen af mordet på ham. Hvem i den lille by står bag mordet og hvorfor?