Anonym (ikke efterprøvet)

Hestenes øjne af Hans Otto Jørgensen

Denne lille udviklingsroman trakterer med detaljemættede og sanselige barndomserindringer fra det nordjyske, der giver et sug af genkendelse - når man selv er bondefødt og kvajet opdraget.

Scherfig, Hans - Det forsømte forår

Ingen, der har læst Det forsømte Forår glemmer det. Scherfigs kollektivroman om en gruppe skoledrenge er en klar karakteristik af, hvordan angst æder sjæle op.

Den gode amerikaner af Hans Schmidt Petersen

Uskyldig leg i tusmørket omkring Landbohøjskolen, bålafbrænding i gaderne, religiøs fanatisme og dagligliv rystes sammen i denne forrygende anderledes og sært foruroligende roman.

Ålen har englelyd af Hans Otto Jørgensen

Historier om dels livet på landet i fortid og nutid, dels betragtninger over landets politiske situation lige nu – uden en egentlig 'rød tråd', men med en kolossal sproglig fantasi.

Scherfig, Hans - Frydenholm

I Frydenholm former Scherfig et uhyre vidtspændende persongalleri, der tilsammen tegner et bredt og kritisk billede af Danmark og danskerne under krigen.

Tigerbalsam af Hans Kragh-Jacobsen

En letlæst underholdende generationsroman fra 60’erne og 70’erne, som smager af en lille smule "Den kroniske uskyld"  tilsat en knivspids "En skidt knægt" af Bent Vinn Nielsen.