Anonym (ikke efterprøvet)

Et anderledes liv af Catherine Dunne

"Et anderledes liv" er en underholdende fortælling om to hold søstre i Irland omkring århundredeskiftet. De repræsenterer to forskellige samfundslag - "Upstairs-Downstairs" - men drømmer alle på hver sin måde om "et anderledes liv" end det, der står skrevet i kortene.

En fin sten

Ualmindelig smuk billedbog om, hvor nemt det kan være at rumme hinandens forskelligheder, hvis blot man husker sin barnlige åbenhed.

Den som alle ser

Charmerende ungdomsbog om følelser, søsterskab og kærlighed - og om at være anderledes og så alligevel ikke.

Mefisto

Stilfuld og flot sort-hvid billedbog med en rørende historie om at være offer for menneskers fordomme og føle sig fremmedgjort.

To slags heste

Nicole Boy Rødtnes kan simpelthen skrive. Her i en letlæsningsserie, som vil appellere til alle med et magisk hjerte og en forkærlighed for enhjørninger og heste med vinger.

Alfred og gabestokken

Wung-Sung kan som ingen anden sætte ord på det at være anderledes. Her i et forunderligt og smukt illustreret eventyr for børn.

Wonder

August er født med et deformt ansigt og ser anderledes ud, men indeni er han som alle andre. Han er lige startet som ny i 5. klasse og det er ikke helt let.

Om det her taler man kun med kaniner

Billedbog for børn og voksne om en lille kanin, der føler sig anderledes og har svært med at være sammen med andre mennesker. Heldigvis har den en morfar, som forstår den

Future Perfect

Fire umage sjæle finder hinanden i den skånske by Bråklinge. Den løsagtige syerske Dora og hendes to sønner, Trip og Lex, drages mod pigen Chandra - det forbyttede barn fra nabobyen. De er alle stemplede i omverdenens øjne, og sammen hvirvles de ind i en kærlighedsrus, som vækker mistro,…

Freaks

Vi er i 1800-tallets England, hvor en skruppelløs læge leder efter menneskelige vanskabninger. "Sfondrinis Storslåede Seværdigheder", et omrejsende freakshow, er lige præcis dét, lægen leder efter, og så kan dramaet for alvor folde sig ud