Anonym (ikke efterprøvet)

Bel Canto af Ann Patchett

En bananrepublik, en operadiva, en indflydelsesrig japansk forretningsmand, dennes tolk samt en flok forvirrede terrorister udgør scenariet i denne charmerende og underholdende kærlighedsroman.

På afveje

Endnu en fremragende krimi med Kate Burkholder, der er politichef i Painters Mill, et lille samfund hvor en del af befolkningen tilhører Amishfolket.

Huset i himlen

Amanda Lindhout bliver selvlært tv-journalist og rejser til Irak og Somalia; Her bliver hun bortført sammen med sin tidligere kæreste Nigel af en islamistisk gruppe, der forlanger løsesum; De konverterer til islam for at øge overlevelseschancerne; Fangenskabet varer 460 dage og er præget af…

Ser du månen, Daniel

Den rå – og virkelige – historie om at være gidsel hos Islamisk Stat i 398 dage giver os et blik ind i håbet, overlevelsen, torturen og forhandlingerne for at få Daniel Rye frigivet.

Da havenisserne kom til udkantsdanmark

Samfundssatirisk kortroman, hvor en flok aktivister udklædte som havenisser tager gidsler i den fiktive by Middelborg beliggende i "udkantsdanmark". Middelborg minder geografisk meget om Kalundborg.

Tracy

Kriminalkommissær Alan Banks er på lang ferie, og i hans fravær tager kollegaen Annie en sag med en ladt pistol fundet i et privat hjem; Herfra går alt helt galt, og Banks står ved hjemkomsten midt i en kompliceret sag.

Vrangen ud

Den 16-årige Zach er på café, da to desperate unge forsøger et røveri. Situationen bliver til et gidselsdrama, hvor røverne har svært ved at forstå den skizofrene Zachs kaotiske tanker og reaktioner. Det bliver en både barsk og speciel oplevelse for alle parter