Anonym (ikke efterprøvet)

Havet er en scene af Ursula Andkjær Olsen

Endnu en fremragende, fabulerende, ordrig digtsamling fra en af Danmarks bedste digtere. Ja, man er ikke i tvivl. Dette er en typisk "Ursula Andkjær Olsensk" digtsamling; eksperimenterende, fabulerende, fuldstændigt løbende over af ord. Hun skriver ikke lettilgængelige digte, Ursula Andkjær Olsen.…

I dag og i morgen af Henriette Rostrup

En brand i et skur på Vesterbro sætter rammen for en spændende bog, der på realistisk vis mikser menneskers små problemer med verdens store og sætter den enkeltes liv i perspektiv.

Kvinder på kur af Fay Weldon

"Det er et naturbestemt faktum, at mænd er stærkere end kvinder. De er stærkere, fordi de singletasker. At singletaske gør dig magtfuld. At multitaske gør dig bare træt".

Dublinfolk af James Joyce

Mennesker i Dublin er som mennesker andre steder, og i disse noveller fortælles hvorledes: hvis verden og omgivelserne får magten over én, må man for enhver pris forsøge at bryde ud ... Åh, nej, James Joyce kan da umuligt være inspirerende rejselæsning!! Han er jo ikke til at læse!! Jeg indrømmer…

Sottrupgade 9 af Anne Marie Têtevide

src="https://www.liI en opgang på Vesterbro bliver en ung indvandrer skudt og dræbt. Begivenheden drager langsomt beboerne tættere på hinanden. Nye relationer opstår – men dramaet indfinder sig ikke rigtigt. Til gengæld får vi et rigtig godt billede af hverdagen i en tilfældig opgang i storbyen.