Anonym (ikke efterprøvet)

Skrabelodder af Kerstin Ekman

3. og sidste del af 'Ulveskindet'. Jordemoderen Hillevi fra bd. 1 fik en datter, Myrten, som er bd. 2s hovedfigur. Vi møder nu Myrtens 'uægte' datter Ingefrid, der kommer tilbage til Svartvattnet for at finde, hvor det begyndte. "Det er måden, hun fortæller på", sagde en bogen-kommer-låner til mig,…

Venus' fødsel af Sarah Dunant

"Venus' fødsel" er en forrygende, fabelagtig og fantastisk roman om kunst og kærlighed, politik og religion i 1490'ernes Firenze.

Guds barmhjertighed af Kerstin Ekman

"Guds barmhjertighed" kunne med god ret også hedde "Gud er ubarmhjertig", for det er alt andet end barmhjertighed, der møder den unge, nyuddannede jordemoder Hellevi, da hun i foråret 1916 kommer til den nordsvenske landsby Röbäck ved Svartvattnet. Hun forlader sin pæne familie med dens honette…

Guds barmhjertighed af Kerstin Ekman

Den 25-årige Hillevi Klarin fra Uppsala søger i 1916 stillingen som jordemoder i Röbäck nær Svartvattnet i det nordligste Sverige tæt ved den norske grænse. Hillevi kommer fra en pæn middelklassefamilie, og hun nærer et brændende ønske om at udrette noget for de fattige.

Heksens alfabet

Goul balancerer hårfint mellem mørk sorg og skæv humor i kærlig roman, hvor magien sniger sig ind i den moderne hverdag.

Måske sjælen

Rasmus Nikolajsens nye digtkreds er en lille bog med meget på hjerte. 

Papirarmbåndet

En hjertegribende fortælling om hemmeligheder, løgne og sandheder baseret på virkelige hændelser i Irlands historie.