Anonym (ikke efterprøvet)

Tæt på forfatterne - forfatterbiografier

En forfatter kan forføre med ordenes magi, og man kan næsten opleve at blive en lille smule forelsket i det menneske, hvis ord bringer én ud af sig selv. Vi har samlet en række biografier og selvbiografer af tidens største forfattere. 

En som Bjarne Reuter

Grundig og velskrevet biografi, krydret med masser af citater, kaster et sjældent lys over et stort forfatterskab og historien bag og giver lyst til at læse mere.

Soldat. Arbejder. Anark. Ernst Jüngers forfatterskab

Ernst Jünger (1895-1998) er en af de største og samtidig mest omstridte tyske forfattere i det 20. århundrede. Da Første Verdenskrig brød ud i august 1914, meldte han sig straks under fanerne, og i efteråret 1918 modtog han Tysklands højeste militære udmærkelse, Pour le mérite, for sin krigsindsats.

Et græsstrå i vinden. Samtaler med Jens Smærup Sørensen

Erik Skyum-Nielsen er nu klar med en samtalebog med og om Jens Smærup Sørensen: ”Samtalerne i denne bog blev ført i løbet af tre gavmildt solbeskinnede sensommerdag i august 2015. Vi sad i timevis i Vibeke og Jens Smærup Sørensens store, lyse stue i Nykøbing Mors, ved et lille, rundt bord foran en…

Livet og skriften

Om H. C. Andersen (1805-1875) som moderne digter i en politisk, samfundsmæssig og kulturel brydningstid, om hans forfatterskab i form af eventyr, romaner, lyrik og drama og om hans privatliv.

Livsangst og ordsult

En samtale mellem tyskerne forfatteren Herta Müller (f. 1953) og forfatteren og litteraturprofessoren Michael Lentz om nobelprismodtagerens tanker om at skrive og leve i et diktatur.

Hemingway

Om Ernest Hemingways (1899-1961) liv og forfatterskab - på godt og ondt.

Samuel Beckett

Kronologisk introduktion til den irskfødte, engelsk- og fransksprogede forfatter Samuel Becketts (1906-1989) samlede værker.