Anonym (ikke efterprøvet)

Forbrydelse og straf

Studenten Rodon Raskolnikov knalder en økse i skallen på en gammel kvindelig pantelåner og stjæler hendes guld. Det er han i sin gode ret til, mener han. Mennesket er gud, når Gud er død.  Sin egen lovgiver så at sige.

Lyst og forbrydelse af Marquis de Sade

Var Marquis de Sade litterat og filosof - eller var han en simpel sadist, der brugte sine bøger til at få afløb for lysterne, mens han var fængslet?

Det ingen ved af Bo Nygaard Larsen

Fortjener en morder tilgivelse? Eller er han dømt på livstid? En minimalistisk lige ud af landevejen fortælling om en mands forsøg på at sone sin forbrydelse.

En simpel forbrydelse af Theodor Kallifatides

Lån bogen på En kriminalroman af den græsk/svenske forfatter Kallifatides. En plasticsæk med et kvindelig bliver fundet i en sø, og den nyudnævnte kriminalkommissær Kristina Vendel skal lede efterforskningen i Huddinge, forstad til Stockholm.

Jonatan Svidts forbrydelse af Jens-Martin Eriksen

Jens Martin Eriksens nyeste bog består af tre noveller: Seth, Jonatan Svidts forbrydelse og Hvem var Anette Støvring? Det samme tema binder dem sammen: Hvad er årsagerne til nogle ellers uforståelige (selv)mord? Selve forbrydelserne er ikke hovedsagen. Det er den kringlede vej, der fører til…