Anonym (ikke efterprøvet)

Fire fortællinger om kærlighed

Mødet mellem mennesker giver glimt af håb, inden katastroferne styrer verden mod det totale sammenbrud i fire barske fortællinger om klima- og flygtningekrisen.

Det egentlige liv i livet

Causevic debuterer med en rørende historie om Ibrahim, Aida og Sahil, der er flygtet til Danmark, hvor de forsøger at komme overens med deres nye liv.

Øen

Bevægende børnebog skildrer fint og usentimentalt en ung 12-årig flygtningepiges liv og følelser i dagens Danmark.

Mein lieber Kristian

Med udgangspunkt i to personlige historier fortælles en interessant og tankevækkende historie om en kvart million tyske flygtninge, som endte i Danmark ved Tysklands sammenbrud.

Feber ved daggry

Feber ved daggry er en livsbekræftende og rørende roman baseret på en sand historie. Om mennesker der har en ukuelig lyst og et mod på livet og kærligheden.

Danutas hævn

I foråret 1945 ender 11-årige Danuta i en dansk flygtningelejr. De danske læger ønsker ikke at hjælpe de tyske flygtninge, så Danutas mor og lillebror dør. I de følgende år vokser hadet mod den pågældende læge og Danuta ønsker hævn.

Ukulele-jam

Velskrevet og levende fortælling om livet som ung i en flygtningelejr midt i 1990’ernes konfliktfyldte tidligere Jugoslavien.

Morgen i Jenin

Palæstinensiske Amal fødes i 1955 til et liv i en flygtningelejr i Jenin - Hun vokser op i en familie og en tid præget af den voldsomme konflikt imellem palæstinensere og den nye stat Israel

Pyramiden

Colin vokser op i Lemvig, hvor hans amerikanske far dræber hans mor. Senere følger nogle år som småkriminel i København, indtil han opsøger sin farfar i New York og finder ud af, at han er topfiguren i gangsterorganisationen Pyramiden. Den vold, som Colin hele sit liv har været fascineret af, bliver…

I skæbnens favn

Skildring af en iransk flygtnings oplevelser i Sandholmlejren, i det danske samfund og i Iran, hvor han var i kamp mod og på flugt fra præstestyret