Anonym (ikke efterprøvet)

Dan Turèll : Mord på Malta

»Mord på Malta« indbragte i 1983 Dan Turèll Poe-klubbens »Gyldne håndjern« for årets bedste kriminalroman. Dan Turèll forsikrer i en diskret note i bogen, at den »ikke på nogen måde foregiver eller tilstræber at være et loyalt, turistisk korrekt billede« af Malta. »Hvis alle maltesere blev…
Artikel

Havana-billeder

Beth Høst
Oplevet af bibliotekar Beth Høst, Farum bibliotek To ting husker jeg særligt fra Havana: De gamle amerikanerbiler, både de, der falder fra hinanden om et øjeblik, og de, der er blevet nusset om lige…
Læs artikel

Sommer af Benn Q. Holm

Vi følger yuppiefamilien Peter, Nanna og datteren Natasha i deres sommerferie, som skulle være en ferie med fred og ro, samt tid til at dyrke parforholdet og familien.

Har du husket det hele, Jan?

Billedbog. Manden Jan skal på ferie. Han har lidt travlt, da han pakker kufferten, så mon han husker det hele?

Vi på Krageøen

Krageøen beskriver et uspoleret miljø, der næppe findes i dag. Lindgrens enestående indsigt i barnenaturen hæver bogen op over det idylliserende. Originaludgave: 1964

Til stranden

Endnu en sproglig perle om det moderne menneskes dilemmaer fra Højrup, der skriver så havmågerne synger og får dig til at glemme, at romanen er stillestående som en sommerdag på stranden.

Sommerhus

Ferieminder set med en piges øjne. Hun og hendes familie kommer hvert år til samme sommerhus, hvor der opstår et magisk ferieland med årelange ferievenskaber, som bogen følger, indtil pigen når puberteten. Med faktaafsnit om Sejerøbugten.

Villads fra Valby på sommerferie

10. del af: Villads fra Valby.Villads er færdig med nulte klasse og klar til at holde sommerferie. Han skal i sommerhus, på kanotur og på ferie med familien, men ikke alt går lige som Villads havde tænkt sig.     

Feriegæsterne

Newyorkerfamilien Post skal på ferie på det skønne Mallorca. Men der er kommet skår i både ferieglæde og ægteskab på grund af utroskab.