Anonym (ikke efterprøvet)

Salamis' soldater af Javier Cercas

Om Spaniens historie og de mennesker, der kæmpede på begge sider under Den Spanske Borgerkrig og de efterfølgende år med Francos diktatur.

Dronning Loanas mystiske flamme af Umberto Eco

Tag med på en svimlende rejse gennem 1930’ernes og 1940’ernes populærkultur sammen med antikvarboghandler G. Bodoni, som har mistet sin personlige hukommelse og nu er på jagt efter sin identitet.

Tyngdens regnbue

Med 50 års forsinkelse er Pynchons vanvittige mesterværk endelig udkommet på dansk. Et stykke litterær danmarkshistorie i sig selv. 

Mirakel spektakel

Genopdaget roman om nazismens fremmarch i mellemkrigstidens Europa er skræmmende aktuel læsning.  

Banemændene : Weimarrepublikkens sidste vinter

De to tyske historikere, Rüdiger Barth og Hauke Friederichs, har med inspiration fra TV-serien 'House of Cards' besluttet at afdække det magtspil, der fra november 1932 førte til Hitlers magtovertagelse 30. januar 1933.

Fascisme - en advarsel

Madeleine Albright gør rede for fascismens historiske træk baseret på sin erfaring og ønsket om at advare om internationale samfundstendenser og ikke mindst præsident Trump.

Oberstinden

Smuk, poetisk og fantastisk fortælling om en erotisk tiltrækningskraft, der er så stærk, at den sætter fornuften ud af spillet.

Det kan ikke ske her

Tredivernes anti-demokratiske strømninger i USA og særligt Tyskland har inspireret Lewis. De satiriske, samfundskritiske elementer virker dog noget søgte og blodfattige i dag.

Fascistkommunisten

Romanen inkarnerer som familiekrønike og politisk og personlig udviklingsroman et stykke italiensk efterkrigshistorie. Via den gennemgående hovedperson Accio og hans store familie følger man de store samfundsmæssige omvæltninger, der er sket fra 1950'erne til 1970

Mussolini-kanalen

Farverig og fandenivoldsk familiekrønike for italofile og historienørder. Bag den veloplagte fortællestil gemmer sig en gribende beretning om bøndernes vilkår før, under og efter Mussolini.