Anonym (ikke efterprøvet)

Alkoholmisbrug

Værker hvor alkoholmisbrug spiller en afgørende rolle for historiens hovedpersoner Vis alle boglister

Dødelighed af Christopher Hitchens

Journalist, samfundsdebattør og glødende ateist, Christopher Hitchens, får konstateret strubekræft, og nitten måneder senere er han død. Intens og barsk bog, som gør ondt at læse. ’Dødelighed’ er Hitchens’ personlige og bevægende testamente om tiden som borger i sygdomsland, et sted, han selv…

Date med en engel af Ronnie Andersen

En frelsende engel, smuk som en drøm med et pust af virkeligheden. Men kan den hjælpe i en verden, hvor alt handler om stoffer og det næste trip.

Bar

Kristian Ditlev Jensen skriver eminent, nøgternt og råt om sit massive alkoholmisbrug. Romanen er blottet for selvmedlidenhed og selviscenesættelse, bar i alle henseender.

Glem mig

Stærk og rørende selvbiografisk roman om at vokse op i skyggen af sin mors alkoholmisbrug og samtidig nære en grænseløs kærlighed og loyalitet til hende.

Du kan drukne på mange måder : roman

Underfundig, rå, og humoristisk fortælling om Jens, som er taget til Læsø for at skrive en novellesamling. Han forstyrres dog af øens skæve eksistenser og må dulme sine angstanfald med et stigende forbrug af Rød Aalborg. For læsere, der tør give sig i kast med en lidt anderledes og tankevækkende…

Shuggie Bain

En stor, hjertegribende og barsk fortælling fra 80’ernes Glasgow om en opvækst på samfundets bund og en søns ufravigelige kærlighed til sin alkoholiserede mor.

Eileen

Forrygende feel-bad roman om Eileen, hvis bitterhed, negativitet og selvhad sjældent er set mage. Sproget er smukt, humoren kulsort som bogforsiden.

Overleverne

Alex Schulman har skrevet en stærk og uafrystelig fortælling om barndom, fortrængninger og skrøbelige familiedynamikker.