Anonym (ikke efterprøvet)

Alkoholmisbrug

Værker hvor alkoholmisbrug spiller en afgørende rolle for historien. Vis alle boglister

Dødelighed af Christopher Hitchens

Journalist, samfundsdebattør og glødende ateist, Christopher Hitchens, får konstateret strubekræft, og nitten måneder senere er han død. Intens og barsk bog, som gør ondt at læse. ’Dødelighed’ er Hitchens’ personlige og bevægende testamente om tiden som borger i sygdomsland, et sted, han selv…

Date med en engel af Ronnie Andersen

En frelsende engel, smuk som en drøm med et pust af virkeligheden. Men kan den hjælpe i en verden, hvor alt handler om stoffer og det næste trip.

En fans noter : fiktive erindringer

Fred Exley vokser op i skyggen af sin halvberømte far. Han drømmer om at blive en berømt forfatter, men hans had til sig selv og det omgivende samfund sender ham i stedet på én lang nedtur ind og ud af værtshuse og psykiatriske hospitaler

Spurv

Anna Jacobina Jacobsen kan fortælle en historie, der får læseren til fysisk at mærke både smerte og en lille glæde.

Det andet navn. Bind 1 og 2

Besættende fortælling om maleren Asle, der ser begivenheder fra fortiden som billeder, der skal males. I en strøm af tanker bakser han med meningen med det hele, fordi hans kone ikke er der mere.

Gennem natten og vinden

Maja Lucas skriver endnu engang skarpt og ublufærdigt om moderskabets mislyde og tabubelagte problematikker i stilsikker roman.

Et bedre, om man vil

Tankevækkende socialrealistisk roman skildrer Ane og hendes teenageår i firsernes Skagen med spor til nutidens Skagen og Aalborg.

Liv for hver en pris

Kristina Sandbergs fremragende trilogi om den hjemmearbejdende husmor midt i det forrige århundrede vil blive stående som et vigtigt bidrag til kvindernes historie. ’Liv for hver en pris ’ er sidste bind i trilogien om Maj.