Anonym (ikke efterprøvet)

Sara ser du ikke

Vedkommende og smukt illustreret historie om ensomhed for de 5-8-årige.

Kaffe kanin vintergæk væk

En meget fin billedbog med smukke illustrationer og en smuk historie, der handler om en pige, hvis bedstefar får demens, og hendes oplevelse af gradvist at miste den bedstefar, hun kender og elsker.

Forsøgsbillens fodnoter

En virkelig dejlig historie, som fortæller om vigtigheden af at være god mod andre og huske på, at mennesker ingen ret har til at behandle andre levende væsner efter forgodtbefindende.

Hjertet og flasken

For at opleve ægte glæde og kærlighed, må man satse sig selv, hvilket indebærer at udsætte sit hjerte for både smerte og sorg. Denne fantastiske bog formår at berøre tunge og svære emner med en fin lethed.

Under polarisen

En smukt illustreret fagbilledbog om livet over, midt i og under polarisen. Emnerne er så godt forklaret, at børn ned til syv år kan få indblik i den vigtige og sårbare verden.

Fantastiske seje kvinder der forandrede verden

Denne bog er fuld af skønne kvinder, der virkelig har gjort en forskel for verden. En forrygende højtlæsningsbog med en masse at kigge på, snakke om og begejstres over for børn fra cirka 4 år.

Lille Frida

Hvis nogen kan skabe en billedbog så gennemført som denne, er det Anthony Browne. Han fortæller den fineste historie om Frida Kahlos barndom, tilsat surrealisme og magi.