Anonym (ikke efterprøvet)

Paula Larrain: I morgen skal vi hjem

Hvor meget kender vi mennesker egentlig os selv? Hvilke billeder skaber vi af os selv? Og hvordan ønsker vi at fremstille os selv – forklare os selv over for omverdenen? Det er nogle af de spørgsmål, jeg sidder tilbage med efter at have læst Paula Larrains biografi, »I morgen skal vi hjem«, der…

Bukkens fest af Mario Vargas Llosa

Denne flodbølge af en roman giver mange grunde til, at diktatoren skal myrdes: vilkårlig og meningsløs vold gennem alt for mange år og hæmningsløs grådighed på alle tænkelige områder. Alle har fået nok.

Måder at finde hjem på

Roman fra Chile, hvor en forfatter tænker tilbage på et jordskælv, han oplevede som dreng, på militærdiktaturet og på pigen Claudia. Han genfinder hende som voksen i en proces, som involverer erindringens nødvendighed, både den individuelle og den kollektive

Kraften

Naturen lægger bogstaveligt talt kvinder magten i hånden i denne fortræffelige feministiske roman med et skarpt kønspolitisk blik på magt og undertrykkelse mellem kønnene.

Det højeste væsen

I et lingvistisk skoleridt om passionen mellem en dansk mand og en afhoppet balletdanserinde fra Rumænien indflettes historien om Ceausescus liv og færden.

Billeder fra Lissabon

Danske Paula rejser til Portugal for at lede efter sin forsvundne far. Turen bliver en rejse ind i Portugals kolonihistorie og farens liv under det fascistiske diktatur.

Der er nogle typer dernede

Lille, men væsentlig roman om hvordan angst og paranoia gennemsyrer en diktaturstat. Pablo har ikke noget at frygte – eller har han?  

Mary

Mary er 23 år, arkitektstuderende og lever i et militærdiktatur. Hun har en kæreste som er politisk aktiv og planlægger et oprør. En novembernat 1973 arresteres hun for statsfjendtlig virksomhed. I tretten døgn tilbageholdes hun i sikkerhedstjenestens berygtede hovedkvarter. Senere sendes hun, nogle…

De befriedes land

Victor Luca vil egentlig ikke nogen noget ondt, men alligevel kommer han til at dræbe flere efter det overlagte mord på sin voldelige far. Han er årsag til skræk og rædsel blandt de overtroiske indbyggere i landsbyen Slobozia i det østlige Rumænien, men så tilsmiler lykken ham pludseligt.