Anonym (ikke efterprøvet)

Mørkets by, lysets by af Marge Piercy

"Mørkets by, lysets by" er en storslået roman om Den franske Revolution. Marge Piercy skildrer de historiske begivenheder i Paris gennem hele seks hovedpersoner - tre mænd og tre kvinder. Alle er historiske personer, som faktisk spillede en rolle under revolutionen, bl.a. Danton og Robespierre.

Den tavse dreng

Atmosfærefyldt historisk krimi, der griber læseren om hjertet. Taylor er en eminent forfatter, der beskriver fortiden, så den står lyslevende.

Marie Antoinettes hemmelige dagbog

Aftenen før sin henrettelse efterlader den dødsdømte Marie Antoinette en dagbog i sin fængselscelle; Denne dagbog fortæller hendes livshistorie, fra barndommen i Østrig til hendes ægteskab med den franske kronprins og siden konge, og til hendes sidste år under den franske revolution

Prinsessen i tårnet

Prinsesse Marie Thérèse Charlotte er 11 år, da hendes far, kong Louis XVI væltes fra tronen, og hele familien bliver spærret inde i et tårn. Men da hendes far bliver henrettet, begynder mareridtet for alvor

Rovfuglenes tid

Engelske Angelica ankommer til Frankrig som sin venindes selskabsdame og hjælper hende ud af et adeligt, men voldeligt ægteskab -  Senere involverer hun sig i revolutionen og udnytter hele tiden de synske evner, hun er født med.

Marie-Antoinette

Historisk roman om den østrigske ærkehertuginde og kejserindedatter, fra hun som 14-årig i 1770 kom til Frankrig for at blive gift, til hun blev henrettet under den franske revolution i 1793, ni måneder efter sin mand, Louis XVI

Marie i Paris

Marie er taget alene til Paris for at mødes med sin mor. Men moren er væk og Paris efter revolutionen er et farligt sted for et barn, der skal klare sig selv. Hvem kan man stole på og hvem er det, der stikker uskyldige og sørger for at holde Madame Guillotine i gang?

Maries løfte

1793 bliver et dramatisk år for den lille, franske landsby, men værst bliver det for den ca. 11-årige Marie. Faren dør, og hendes psykisk syge mor kan risikere at komme i en dårekiste!