Anonym (ikke efterprøvet)

Traveller af Richard Adams

En alternativ øjenvidneberetning fra Den Amerikanske Borgerkrig, direkte fra hestens egen mule.

Hannies bog

Stor og flot roman med et skønt persongalleri fortæller en spændende historie, der spænder fra 1800-tallets slavevirksomhed til nutidens fattigdom og raceuligheder.  

Døden er et øjeblik

Medrivende historisk roman om horens søn, der trodser den etablerede samfundsorden og ender i Amerika.

Alt bliver nyt

Borgerkrigen mellem Nord og Syd er slut, for nogen er det frihed for andre fangenskab; Kan troen på Gud overleve?

Skaberfuglen

Kansas, 1856. Oprøret mod slaveriet ulmer. Tiårige Henry Shackleford går til hånde på sin slaveejers bar, Dutch Henry’s Tavern.   “Mit mål i livet dengang var og pudse sko mens min far klippede hår, og proppe så meget majsbrød og ale ned i mit lille gab som muligt. Men da foråret kom, gik al…

Marchen

General Sherman leder i 1864 en hær på trestusind unionssoldater fra det nedbrændte Atlanta til North Carolina. De kæmper, plyndrer og overlever på den lange march, hvor de mange menneskeskæbner fletter sig ind i hinanden i krigens ubarmhjertige lys.

Den amerikanske borgerkrig

Fra blodige og kaotiske slagmarker til de politiske magtcentre i Washington og Richmond til den enkelte soldat tegner forfatteren, et medrivende billede af den amerikanske borgerkrig. Historie om en nations splittelse og et afgørende kapitel i skabelsen af den moderne stormagt USA

Illinois

En anderledes udvandringsroman fra 1800-tallet, om Johannes der forlader Danmark som 16-årig og tager til Amerika for at finde sin mors fætter.

Loveless - Mord i Blackwater

Maltrakterede lig og hævn følger hinanden i denne flotte tegneserie-fortsættelse om sydstatssoldaten Wes Cutter.