Anonym (ikke efterprøvet)

Romaner fra 2. verdenskrigs koncentrationslejre

Den 27. januar er Auschwitz-dag, Danmarks minde- og mærkedag for ofrene for Holocaust og andre folkedrab. Dagen skal sikre en fortsat viden om folkedrab, men den er også en påmindelse om, at folkedrab ikke er et overstået kapitel i historien.

Biografier fra 2. verdenskrig - hele verden

Listen her indeholder en række nyere biografier fra anden verdenskrig set med internationale øjne Se også: Biografier fra 2. verdenskrig - Danmark Faglitteratur om 2. verdenskrig Romaner om 2. verdenskrig 

Faglitteratur om 2. verdenskrig

2. Verdenskrig var en verdensomspændende krig, der begyndte med Japans angreb på Kina i 1937 og Tysklands angreb på Polen i 1939. Danmark blev besat d. 9. april 1940, og krigen blev en sammenhængende global krig, da Tyskland angreb sin hidtidige allierede Sovjetunionen d. 22. juni 1941. 2.…

Ophelia af Lisa Unger

Annie Power lever et skønt liv med sin mand Gray og datteren Victory. Alt synes perfekt indtil fortidens spøgelser begynder at hoppe ud af skabene.

Den filippinske pirat af Helle Vincentz

Hæsblæsende krimi-thriller om den stræbsommer forretningskvinde Caroline Kayser, der bliver kastet ud i et dramatisk gidseldrama ombord på en dansk olietanker

Dancing Charlie af Lars Johansson

Fantastisk stærk og helstøbt roman om krig og kærlighed, om fortrængning og forsoning Hvis du var lige så begejstret for 'Signe', som jeg var, så kan du glæde dig til Lars Johanssons nye roman.

Modstand af Owen Sheers

Helt igennem fremragende og spændende debut om tænkt tysk invasion af England i 1944.

De velvillige af Jonathan Littell

Storværk og flere gange prisbelønnet roman om nazisternes fremfærd og brutalitet på Østfronten og endelige nederlag ved Stalingrad.

Eva Brauns hemmelighed af Erik Knoth

Var Eva Braun medskyldig i Hitlers forbrydelser eller bare en naiv, forelsket kvinde? I denne underholdende  roman giver Erik Knoth sit bud på et muligt svar.