Åsne Seierstad har skrevet en næsten ubærlig bog fra en af verdens glemte krige. Beskrivelsen af krigens rædsler er ikke til at holde ud, men alligevel griber bogen én dybt
"Kun hendes mand er hvad han ser ud til: Gammel, halvsenil, smågnaven" – så kort og præcist bliver det sagt i Simon Fruelunds mesterlige beskrivelse af beboerne på Dantes Allé.
Da husmandens Holger drukner, vågner det snævre søndersyske sogn op af dvalen; gennem syv sogneboeres synsvinkler lukkes der op for hemmeligheder og fortrængninger, inden man kommer til rette med hinanden.
Anbefalet af bibliotekar Anne-Marie Jacobsgaard, Broby BibliotekLån bogen på
De er vedkommende, de er realistiske og ind imellem er de også smukke og morsomme, Per Gammelgaards noveller; der er 15 af dem, og de foregår alle i Nordjylland, i egnen omkring Frederikshavn.
Anbefalet af bibliotekar Birgitte Tindbæk, Gentofte BibliotekerneLån bogen på
Lån bogen på Vi befinder os i en lille flække i en marskegn i Nordslesvig, og de overvejende dansksindede beboere har travlt med deres eget. 1. verdenskrig er bare noget, de hører lidt om, men ikke rigtigt kan forholde sig til, før deres egne unge mænd begynder at blive indkaldt til tysk…
Det hele begynder i 1961, hvor den 20 årige Irmelin vikarierer i ABC-cafeteriet i København. Her kommer en ung libaneser, Eddy, for at få en kop kaffe, og da han er lige ved at gå, vender han sig i døren og spørger: "Miss, må jeg hente Dem, når De får fri?".
Schweizeren Corinne Hofmann fortæller om de 4 år hun som gift med en masaikriger levede blandt masaier i Kenya, om ritualer, familiestrukturer og barske levevilkår og om de kulturelle sammenstød.
Lilian Munk Rösing genbesøger sin mormors hus. Side for side følger man forfatterens refleksioner og fine, detaljerede beskrivelser af et hjem fyldt med ting, der vækker minder.