Anonym (ikke efterprøvet)

Med verden i ryggen

Uafrystelig biografi blotlægger et bipolart menneskes inderste og beskriver en logik, der i maniske perioder er intet mindre end vanvittig, men ikke desto mindre klar.

Oktoberbarn

En uafrystelig selvbiografisk roman om fundamental ensomhed og frygten for at miste sin identitet gennem fire års dyb depression, hvor elektrochok var en del af behandlingen.

Små udsving

Miriam Toews har skrevet en rørende og til tider ganske morsom bog om sin maniodepressive far, Melvin Toews.

Engel af nylon

En gribende roman om, hvordan det er at få ønskebarnet, og derefter føle at man ikke elsker sit barn 'nok'. Føle, at man er nødt til at spille rollen for omverdenen. Historien handler også om at miste det uerstattelige

Fra en anden planet

Daniel på 12 år er med sin familie flyttet til Syd-England, hvor hans mor er blevet viceskoleinspektør på den ny skole. Hans far er bortrejst og hans mor er holdt op med at tage medicin mod sin maniodepressive psykose, så Daniel skal med ét være den mest "voksne"

I angstens skygge

Skovhuggerdatteren Hilma er blevet enke efter sin intellektuelle, manio-depressive mand. Hun bryder sin tilværelse op, flytter til Eskilstuna og senere Uppsala, men spejder angst efter arvede egenskaber hos datteren Signe.

Hvorfor er mor sådan?

Lenas mor er manio-depressiv, og det giver store problemer for Lena, indtil en psykolog fortæller hende om sygdommen

Månefugl

Kriminalroman. Socialrådgiveren Bo Bradley er indlagt på en klinik, der drives af indianere, da en af hendes medpatienter bliver myrdet. Modvilligt hvirvles hun ind i opklaringen, samtidig med at hun kæmper for at blive sin egen depression kvit

Det er dog den skønneste tid

Skildring af et ulyksaligt ægteskab mellem en føjelig skovhuggerdatter fra Norrland og en blodrig og intellektuel lektor fra Sydsverige, hvis livsbane bestemmes af at han er manio-depressiv.