Anonym (ikke efterprøvet)

Over havet under jorden : roman

På et krydstogt møder psykologen Rose flygtigt drengen Younès, som er reddet ombord. Deres møde berører Rose dybt, og hun forærer ham sin søns mobiltelefon. Tilbage i Frankrig ringer mobilen pludselig, og det er Younès, der har brug for hjælp. For interesserede i aktuelle problemstillinger og…

Jordens salt

Fortællingen om Lydias og Lucas flugt fra Mexico til USA er en rørende og rystende fortælling om sorg og om at miste, men også om kærlighed og sammenhold.

Folkemøg

Skidtet vælter ud i Dennis Gade Kofods samfundssatiriske fantasyroman om magtsyge overhoveder og folkets brutalitet.

Flugten til Europa: et essay om asyl og migration

En journalistisk reportage og politisk kommentar til den aktuelle flygtningekrise, som udgør et humanitært, moralsk og politisk dilemma for Europa. Emne: asylsøgere * flygtninge * migration * flygtningepolitik * Europa * essays ISBN  : hf.

Mobilitet og tilknytning

Belyser de sociale, økonomiske og kulturelle årsager til at mennesker forlader deres hjemland for at blive migranter, og undersøger igennem ni studier hvordan en række migranter har oplevet det danske samfund.

Americanah

Helt fantastisk og meget dragende roman, der skarpt, præcist og nuanceret behandler forholdet mellem race, identitet, kultur og kærlighed i en globaliseret verden.

Russeren er en, der elsker birketræer

Da Masjas tyske kæreste, Elias, pludselig dør krakelerer hendes verden. Som barn af russisk-jødiske indvandrere til Frankfurt bliver hun i tvivl om sin hjemstavn og identitet. Hendes rejse til Israel for at arbejde som tolk giver hende ikke et entydigt svar