Anonym (ikke efterprøvet)

Fjodor Dostojevskij : Dobbeltgængeren

Goljádkin er et paranoid nervemenneske, hvis identitet er ved at blive opløst indefra. En lille, komisk mand, hvis jeg langsomt opløses og fortrænges af sin dobbeltgænger. Så angst er han ved at være den, han er. Et forsmået menneske, både når det gælder hans embede, hans forhold til kvinder og hans…

Hendes sidste sommer

Det udefinerbare mørke lurer mellem linjerne, og plottet holder til sidste side. Intens psykologisk thriller og debutroman af bedste skuffe.

Der er nogle typer dernede

Lille, men væsentlig roman om hvordan angst og paranoia gennemsyrer en diktaturstat. Pablo har ikke noget at frygte – eller har han?  

Juliette-selskabet

Via en mystisk ny veninde indlemmes Catherine i et hemmeligt sexselskab. Da veninden forsvinder forsøger hun at finde frem til hvem disse folk egentlig er.

Brudekjolen

Sophie vågner op til et mareridt med en lille død dreng ved siden af sig; hun må flygte fra - og for - sit eget liv, uden at vide at der er nogen der gennem længere tid har iscenesat netop dette.

Harpiks

Suverænt vellykket og underfundigt værk om familien Haarder, der lever livet på Hovedet blandt uanede mængder af ting og sager. Her er både liv og død, drab, dåsemad, løgn og ligkister.

Indbrud

Århusianske Elo er lidt kikset. På trods af et godt job som kulturanmelder, mange kreative projekter og en god økonomi, lever han ret isoleret uden nære relationer. Et indbrud vender op og ned på hans tilværelse og alt bliver både bedre og meget, meget værre

Det 13. spil

Psykologisk thriller. Arthur Hellman burde have det gode liv. Men hans kone er fjern og har en affære, og hans 17-årige datter spiller et dødsensfarligt spil med en bestialsk spilstyrer. Da Arthur opdager begge dele, begynder hans liv at falde sammen, og langsomt sætter paranoiaen ind

Ingen

Elisabeth er psykisk skrøbelig og lever i et nogenlunde lykkeligt parforhold, men kan alligevel ikke frigøre sig fra den mand, hun 15 år tidligere blev skilt fra Originaludgave: 2008

Aminas breve

Efter fire års indlæggelse kommer den skizofrent paranoide Janus ud med det formål at finde ud af, hvorfor hans tyrkiske veninde Amina ikke længere skriver til ham.