Anonym (ikke efterprøvet)

Rejsen til Amerika af Morten Sabroe

To 14-årige drenge stikker af hjemmefra, fra deres rige, selvoptagne og travle forældre. De vil rejse til Amerika og søge arbejde i cirkus som knivkastere. En fin roman om drenge, venskab og drømme.

I de dyre kredse af Joyce Carol Oates

Mærkelig, foruroligende, skræmmende er denne bog - og spændende som en thriller - om forholdet mellem børn og forældre i et pseudo-upperclass miljø i Californien.

Bag havelågen i Åbyhøj af Ole Henrik Laub

”Åbyhøj; navnet har en blød klang i min erindring - jeg boede der engang -" den lille dreng i bogen her bliver større under 2. verdenskrig i Danmark. Anbefalet af bibliotekar Ianne Elo, Bibliotekerne i SøllerødLån bogen på

Barndommens gade

Uden at henfalde til idylliske og forherligende billeder, skildrede Tove Ditlevsen sin egen arbejderklassebaggrund råt for usødet i sin uovertrufne klassiker Barndommens gade fra 1943. Filmatiseret i 1986 af Astrid Henning-Jensen under titlen "Barndommens gade"

Det forsømte forår

Ingen, der har læst 'Det forsømte Forår' glemmer det. Scherfigs kollektivroman om en gruppe skoledrenge er en klar karakteristik af, hvordan angst æder sjæle op.

Martin & Victoria

Klaus Lynggaard fik sit absolutte gennembrud med ungdomsromanen Martin og Victoria, der giver et detaljeret indblik i 1970’ernes ungdomsgeneration.

De uanstændige

Panduros forfatterskab skildrer ofte afvigere, der er blevet trætte af normaliteten og hverdagens trivialitet. 'De uanstændige' er ingen undtagelse. Satirisk roman om en ung mands oprør mod sit konventionelle hjem og hans deltagelse i modstandsbevægelsen. Originaludgave: 1960