Anonym (ikke efterprøvet)

Liv for hver en pris

Kristina Sandbergs fremragende trilogi om den hjemmearbejdende husmor midt i det forrige århundrede vil blive stående som et vigtigt bidrag til kvindernes historie. ’Liv for hver en pris ’ er sidste bind i trilogien om Maj.

At sørge for sine

Andet bind i den meget velskrevne serie om livet som hjemmegående i 40’erne og 50’ernes Sverige er fortalt med stor empati og respekt for hovedpersonen og husmoren. ’At sørge for sine’ er andet bind i trilogien om Maj.

De voksnes rækker

Husker du historien om italienske Vittoria og danske Conny i 1958-romancen Italiensvej?

Italiensvej

"Italiensvej" handler om den Italienske Vittoria Contini, der en kølig martsdag i 1958 ankommer til et usselt hotel i København. Det eneste hun har med sig er en baby, en Madonna-statuette og en tyk pakke med kontanter. Vittoria er på flugt fra sin fortid og hendes frygt for at blive afsløret…

Fjenden

Jette og Anders gifter sig efter at have kendt hinanden i nogle år. Hun holder op med at arbejde og flytter op til Anders' familie i Nordjylland. Her havner hun midt i løvens hule - med en dominerende svigermor, en alkoholisk svigerfar og problemer med at nå ind til sin indesluttede mand.

Husmødre

Fortællinger og fotos om husmødrenes verden i 1900-tallet - i by og på land og i små og store husholdninger