Anonym (ikke efterprøvet)

Bestiarium

Bestiarium beskriver træers drømme, ydre rum og verdens begyndelse. En finurlig skønlitterær fagbog, der flytter grænserne for, hvordan vi ser på litteratur.

Leonardos univers

I år er det 500 år siden, Leonardo døde, og det markeres med denne meget flotte og grundige biografi, der er den første på dansk i 80 år.

Den sidste neandertaler

Adskilt af årtusinder fortælles historien om to kvinders liv. En historie om at overleve, om forandring og samhørighed og om, hvad det vil sige at være et menneske

Gudernes have

En morsom fortælling fra før verden gik at lave om en excentrisk familie på Korfu og en drengs betagelse af naturen.

Min familie og andre dyr

Familien Durrell tilbragte fem lykkelige år på Korfu i mellemkrigstiden. Mængden af voldsomme, grinagtige, hyggelige og rørende anekdoter fra det uspolerede liv er overvældende.

Min familie har finner, fjer og sko

Gerald Durrells barndomserindringer fra Korfu i 1930erne er varm og herlig læsning. Dette er andet bind i Korfu-trilogien, som lever fuldt ud op til det første.

Billedrengen

Darkus' far forsvinder sporløst fra sit arbejde, og Darkus kommer til at bo hos sin onkel Max. Sammen forsøger de at finde ud af hvad der skete med faderen

Under

Under København eksisterer et hemmeligt samfund af mennesker, der har valgt at forlade det etablerede. Medlemmerne i det underjordiske lever i fred og fordragelighed, men en dag findes en af dem myrdet i sit kammer. Kammeret er låst indefra, og der er ingen spor af hverken drabsmand eller mordvåben.…

Vildmark

Forskeren Bernhard er på en videnskabelig ekspedition til Vatnajökull. Efter en ulykke, forsøger dyrlægen dr. Lassi at hjælpe ham. På sygesengen fortæller Bernhard om sin dramatiske barndom, men blander det sammen med historisk viden og historier fra området.