Anonym (ikke efterprøvet)

Tabita

Endnu en stærk roman af Iben Mondrup, som på mageløs vis skildrer et nådesløst sammenstød mellem den grønlandske og danske verden gennem pigen Tabitas møde med en dansk familie.

Dansk standard

Det groteske og absurde står side om side med hverdagsrealisme og menneskelig ondskab i anderledes og syret læseoplevelse. 

Nissemarkedet - og andre digte

Poetisk fortælling fra 1862 om søstrene Laura og Lizzies overgang fra ung til voksen, om farlige drifter og lokkende nisser. Betegnelsen "nisser" skal forstås i deres oprindelige betydning, som dæmonlignende naturvæsner, der skaber ulykke.

Havmanden

Søskendeparret Nella og Robert er udsat for så voldsom mobning, at det gør ondt at læse. Men så møder de Havmanden, der besidder en helende kraft. Det er stor fortællekunst.

Lottes lillebror

Billedbog. Sommetider er det rigtig dumt at have en lillebror, og sommetider er det dejligt, synes Lotte

Ham min dumme bror

En dag har storebror Erik ikke andet end knallerter i hovedet, og vil aldrig lege. Så lillebror trækker sig ind i sin egen verden, hvor en masse tanker gør ham forvirret og gal

49 forelskelser

Digtsamling om moderne ikoner, fra Audrey Hepburn over Mick Jagger til Pete Doherty - Digteren beskriver sin kærlighed til den psykisk syge bror og beskriver i andre portrætdigte, hvordan og hvorfor hun beundrer en række kendte personligheder - både danske og udenlandske.

Min lillebror

Digte, der som en slags dagbog med mange tilbageblik og stor kærlighed og ømhed fortæller om tiden fra januar til den dag i juli 2006, da digterens lillebror forsøgte selvmord for at udfri sit forpinte sind

Skrækkelige søde små søskende

Billedbog. Søskendeparret Mia og Max er henholdsvis 4 og 6 år. Undertiden har de deres konflikter, men de holder trods alt meget af hinanden, og de er begge parate til at hjælpe hinanden når det kniber