Anonym (ikke efterprøvet)

Hvis det er af Helle Helle

En berusende læseoplevelse! Med en stærk undertone af vemod er Helle Helles stemme endnu smukkere og mere insisterende end nogensinde i den nye roman.

Når hjernen svigter

Når hjernen svigter er en bogliste med nyere romaner, der alle handler om emner som hjernerystelse, hukommelsestab bl.a. efter en ulykke, hjerneblødning eller en svulst på hjernen.

Fugl og fisk

Familien er et kompliceret sted, og det portrætter Linda Skaaret rammende og nænsomt i en enkel og fin tone.  

Tidsskjul

Gospodinov tager læseren med på en forunderlig tidsrejse. Bogen er skrevet så godt, at man får fornemmelsen af at være passager på en balstyrisk og banebrydende tidslig odyssé.

Urværk

Ane Riels nye roman er en medrivende og rørende fortælling om tiden, der går og går i stå, om alderdom, demens og ensomhed.

Mindernes længsel

En gribende historie om demens og om, hvad sygdommen gør ved både den ramte og de pårørende.

De taknemmelige

Prisvindende Delphine De Vigan er tilbage med en sørgmunter og bevægende roman om alderdom, taknemmelighed og sprogets kraft.

Dyr (sorteret efter alder)

Kortprosa. Korte leksikalt inspirerede tekster om dyr, sorteret efter alder, koblet med fortællingen om en ung kvindes højt elskede, demente farmor

Kaffe kanin vintergæk væk

En meget fin billedbog med smukke illustrationer og en smuk historie, der handler om en pige, hvis bedstefar får demens, og hendes oplevelse af gradvist at miste den bedstefar, hun kender og elsker.