Anonym (ikke efterprøvet)

Min grønne himmel af Simon Glinvad

Nærværende og stemningsfuld lille roman om det erindrings- og erfaringsstof, der former os som mennesker og forfølger os gennem livet.  Jeg-fortælleren, en navnløs mand sidst i halvtredserne, lever i selvvalgt isolation langt ude på landet omgivet af natur og med sine to hunde som eneste…

Hans Scherfig: Idealister

Idealister er i mine øjne en af de største ironier i dansk litteraturhistorie. Det er langtfra den bedste fra Hans Scherfigs hånd. Faktisk er den nogle steder temmelig usammenhængende. Men Scherfig folder sig dog ud med fuld satire.

S

At læse om stofmisbrug er ikke opløftende, men debutanten Simone Mørch Stjer har skrevet en absolut læseværdig roman, inspireret af egne erfaringer.

En hun-djævels død

Efter 36 år møder vi igen Ruth, der nu er 84 år. Hun-djævelen er ikke blevet mindre bitter på eksmanden eller mænd i det hele taget. Komik og kynisme i bedste Weldon-stil.

Fine fornemmelser

Man er på ingen måde i kedeligt selskab med denne roman, der byder på middel- og overklassedrama for alle pengene.

Zombierådhus

Absurd og vedkommende. Zombierådhus er Danmarkshistorie fortalt fra det atomkrigsramte år 2097 og portrætterer med underspillet humor en velfærdsstat i ruiner. 

Manta

Fortryllende digte om alt fra populærkultur til kunst er små sange om det sted, hvor overflade og inderlighed smelter sammen.

Brødre

Yu Huas mesterværk er på én gang en fantastisk røverhistorie og en barsk skildring af Kinas udvikling og Kulturrevolutionens fatale følger.

Korrekthedsbibelen

Korrekthedsbibelen indeholder et kor af stemmer, tidens stemme, og gør på satirisk vis op med krænkelseskulturen og politisk korrekthed