Anonym (ikke efterprøvet)

Bøger om bøger

En bred vifte af forskellige romaner, der alle har det tilfælles at de handler om bøger på den ene eller anden måde. Om forfattere og det at skrive, bogen i bogen, bøger der bliver til virkelighed, bøger der røber hidtil velbevarede hemmeligheder eller bøger der spiller en helt central rolle i…

Vindueskiggeren

Årets Erling er et vidunderligt og absurd eksempel på, hvor svært det er at være ung mønsterbryder og kunstnerspire uden netværk. Erling Jepsen, når han er bedst. 

Endnu en bog jeg aldrig skrev

Læsning og erindring vikler sig ind i hinanden i Jessens gule bog, der stråler af kærlighed til litteraturen og giver lyst til læsning.

Ditlevsen

Jens Andersen har skrevet om Tove til tiden. Et vellykket, vemodigt portræt af mennesket, myten og forfatteren, der kæmpede for litterær anerkendelse.

Georg-komplekset

Rablende historie om mandlig midtvejskrise, ægteskabelig jalousi og selvrealisering spidder forfattergerningen og forlagsbranchen. Årets sjoveste danske roman!

Livets omkostninger

Deborah Levys beretning om sin skilsmisse er en fantastisk smuk, tørt morsom og tankevækkende historie om livskrisens frisættende potentiale.

Tillid

Diaz har skrevet en bemærkelsesværdig og fængende roman om eliten i de brølende 20’ere og under Den Store Depression. En fascinerende og nuanceret fortælling om penge og magt.

Ting jeg ikke vil vide

Forrygende skarp fortælling om, hvordan et forsagt barn bliver en karismatisk kvinde og forfatter. En opfordring til alle (kvinder) om at give deres stemme til kende.

Kasse 19

Genresprængende og fascinerende værk om litteraturen som samtalepartner. At læse er at leve, synes denne vilde roman at sige.