Anonym (ikke efterprøvet)

Bøger om bøger

En bred vifte af forskellige romaner, der alle har det tilfælles at de handler om bøger på den ene eller anden måde. Om forfattere og det at skrive, bogen i bogen, bøger der bliver til virkelighed, bøger der røber hidtil velbevarede hemmeligheder eller bøger der spiller en helt central rolle i…

Verne, Jules

Som en af science fiction-genrens foregangsmænd er Jules Verne både interessant i sig selv og som repræsentant for sin samtid – samt for de spæde forsøg ud i en helt ny genre. 

Minder om fremtiden

Med udgangspunkt i sin gamle notesbog skriver Hustvedt på vanlig begavet vis om tid, erindring og køn. Romanen når dog ikke tidligere værkers højder, forfatteren drukner desværre i sig selv. Mød Siri Hustvedt til LiteratureXchange den 13.-23. juni. Læs mere her.

Stieg Larssons arv

Med en blanding af fiktion og fakta føres læseren gennem både Larssons og Stocklassas søgen efter sandheden om den sagnomspundne krimigåde.

Karen Blixen : et portræt

Karen Blixen var indbegrebet af mystik, lidenskab og mod. I denne letfordøjelige biografi på under 100 sider præsenteres vi for essensen.

Inde fra stormen

Forfatteren Adam Huus oplever nogle dramatiske døgn, da hans vante tilværelse kæntrer. En bog for det modne publikum med masser af indre drama, som Grøndahl mestrer.

Oostende 1936

En lille perle om eksilerede forfattere og kunstnere fra Tyskland og deres ophold i Oostende i årene inden Anden Verdenskrig.

Benny Andersen - ualmindelig almindelig

Portræt af Benny Andersen og godt overblik over det store forfatterskab med mange vinkler og uden ukritisk heltedyrkelse, selvom Marstal er begejstret som de fleste.