Anonym (ikke efterprøvet)

Benny Andersen - ualmindelig almindelig

Portræt af Benny Andersen og godt overblik over det store forfatterskab med mange vinkler og uden ukritisk heltedyrkelse, selvom Marstal er begejstret som de fleste.

Sibelius

Den første danske biografi om Nordens største komponist rammer alle de rigtige toner.

Carl & Marie : i kunst og i kærlighed

Gennem knapt 200 breve skildres kærlighedsforholdet mellem komponisten Carl Nielsen (1865-1931) og billedhuggeren Anne Marie Carl Nielsen (født Brodersen) (1863-1945), og konflikten mellem samliv og kunsteriske ambitioner

Kvartet til tidens ende

Krigens rædsler og kunstens frelsende kraft er hovedtemaer i ny dansk roman, som både fryder og frustrerer.

Klassisk! - europæisk musikhistorie fra begyndelsen til 1900

"Klassisk! - Europæisk musikhistorie fra begyndelsen til 1900" er en spændende gennemgang af europæisk musikhistorie. Kom med på en rejse gennem den klassiske musiks historie, fra dens udspring i den tidligste musikteori i Antikken og frem til Wagners store operaer.

Sindets ekko

Introduktion til den russiske komponist Pëtr Tjajkovskij (1840-1893). Forfatteren fortæller om Tjajkovskijs personlighed og argumenterer for hans plads som en af de betydeligste klassiske komponister.

Tidens støj

Roman om den sovjetiske komponist, Dmitrij Sjostakovitj (1906-1975), hvis kunstneriske ideer og kompositioner ikke altid levede op til den officielle partilinje.

Mozarts operaer

Gennemgang af et udvalg af Wolfgang Amadeus Mozarts (1756-1791) operaer, både de berømte som Figaros bryllup og Tryllefløjten, men også de mere ukendte og ufærdige operaer.

Min fynske barndom

Carl Nielsen var en verdenskendt dansk komponist, som døde i 1931. "Min fynske barndom" er en selvbiografi, som oprindeligt blev udgivet i 1927, to år før hans død. Bogen er centreret om hans barndom på Fyn, som var præget af dårlige økonomiske kår. Carl Nielsen var én af mange søskende,…