I attende roman om Varg Veum viser Gunnar Staalesen sig fra sin allerbedste side: En god og spændende historie, et godt plot og masser af humor og lune.
Velargumenteret debatbog om vigtigheden af at Danmark som samfund fastholder det gode håndværk og en stor faglighed.
Mattias Tesfaye er politiker og medlem af den socialdemokratiske folketingsgruppe, men han er også håndværker og arbejder som murersvend i Storkøbenhavn. I ’Kloge hænder’ ser han…
Journalist, samfundsdebattør og glødende ateist, Christopher Hitchens, får konstateret strubekræft, og nitten måneder senere er han død. Intens og barsk bog, som gør ondt at læse.
’Dødelighed’ er Hitchens’ personlige og bevægende testamente om tiden som borger i sygdomsland, et sted, han selv…
Guldager fortsætter familiekrøniken om kønsroller og familieforhold i 1950’erne, hvor lys, mørke, engle og ulve rumsterer.
Med den anmelderroste roman ’Ulven’ fra 2010 påbegyndte Katrine Marie Guldager en større familiekrønike, og nu er den selvstændige fortsættelse ’Lille hjerte’ her.
Jegfortælleren er en ung digter, der lever i fattigdom og sult i Kristiania. Han vandrer rundt i gaderne, og sulten forstærker strømmen af voldsomme indtryk, hallucinationer, stærkt skiftende sindsstemninger og oplevelsen af den moderne storby med dens splintrede, meningsløse virkelighed
Tankevækkende debutroman om Sonia, der knalder sig igennem livet i jagten på noget ægte og meningsfuldt. Sex, samtykke og grænser er aktuelle problemstillinger.
En af kvindefrigørelsens mest omtalte tekster fra 1967 er udkommet i ny oversættelse - en rasende og kompromisløs udlægning af patriarkatets magtbegær.
I seks akter bliver samfundets normer og forestillinger om kærlighed på en græseoverskridende måde udfordret og reflekteret i Daniel Tafdrups essayistiske debutroman.
Helle Helle går med sin suveræne roman 'BOB' nye veje i forfatterskabet gennem eminente eksperimenter med sproget og synsvinklen. Hendes helt særlige stemme i dansk litteratur er stærkere end nogensinde.
Foto @ Mikkel Carl