Anonym (ikke efterprøvet)

Klimalitteratur

Klimakrisen er i stort set alles bevidsthed og er for alvor kommet på dagsordenen både politisk og menneskeligt. Klimakrisen spiller derfor også en væsentlig rolle i mange værker i dag, og forholder sig til det samfund den er skrevet.  Fiktionen har den særlige kraft, som kan stå ved siden af…

Selv hvis alt forsvinder

Jens Liljestrands fremragende debut bringer klimakrisen ind i vores virkelighed. Det er udmattende og bestemt ikke opløftende.

Klimakrise i børnehøjde

Frygten for klodens velbefindende er ikke reserveret de voksne, den fylder også hos børnene og naturligvis i børnebøgerne. Klik på bogforsiderne og se vejledende aldersangivelser og læs anmeldelsen.

Englenes blod

En global naturkatastrofe finder sted i USA i skræmmende fremtidssyn fra en af Finlands største nulevende forfattere. 

7 gode klimabøger du kan lytte til på eReolen

Med litteraturen i ørerne. Udvid din klimahorisont med en lydbog i ørerne, når du fx bevæger dig fra A til B. Her får du 7 klimabøger, du kan lytte til. Udvalget rummer både dystopisk og mytisk Cli-fi samt økopoesi, der kan sanseliggøre den økologiske bevidsthed i en tid, hvor klimakrisen for alvor…

Sommer

Fjerde og sidste bind i skotske Ali Smiths storslåede årstidskvartet indgyder håb i en tid præget af Covid, kaos og konflikter.

Verden under vand

Fortættet og hypnotisk science-fiction roman fra 1962 er mere relevant end nogensinde. Originaludgave: 1962

Til verdens ende

Fantasifuld og rørende roman om vild natur, sorg og den store kærlighed - til dyrene, planterne og livet.