I bogen 'De besatte' giver den tidligere udlandsredaktør, Flemming Rose, sin hidtil udfortalte historie om sin afsked med Jylland-Posten. I den opsigtsvækkende beretning fortæller han om den hårde kontrol og tyranni med afsæt i sine personlige oplevelser. Han fortæller om opmåling af…
Nadja Tolokonnikova (f. 1989) beskriver sin karriere i det politiske og feministiske punk-rock-band Pussy Riot, med beskrivelse af retssagen mod gruppen og årene i fangelejr, som hun brugte til at blive mentalt stærk og mere oprørsk.
Journalistens personlige beretning om begivenheden med de 12 Muhammed-tegninger, som har sat dagsordenen for debatten om, hvad det vil sige at være borger i et demokrati, og hvordan vi lever sammen i en multikulturel og multireligiøs verden. Med litteraturhenvisninger og links.
Beskriver politiske bladtegnernes ofte vanskelige vilkår rundt om i verden. Tegneres arbejdsvilkår fra bl.a. Jordan, Indien, Zimbabwe, Sydafrika og omtale af vilkårene generelt for medierne i landene. [...] Tegnere i den vestlige verden, der også kan være udsat for pression når de udfordrer…
Undersøger ytringsfriheden, hvilken rolle den spiller i det 21. århundrede, og hvilke grænser der er for ytringsfriheden, formelle såvel som uformelle.
Indhold: Klaus Slavensky: Har vi ret til at hade? Thomas Brudholm: Om had og hadetale. Ursula Owen: Dræbende tale. Cecilie Banke: "Jødespørgsmålet" i 1930ernes Danmark - fra undren til bekymring.Rune Engelbreth Larsen: Paralleller mellem antisemitisk og antimuslimsk retorik. Billeder: Hadefuld eller…
Forfatterne tager med udgangspunkt i sagen om Salman Rushdie og Muhammedkrisen, fat på ytringsfriheden. De breder begrebet ud og tager på en rejse gennem historien, hvor der belyses emner som tolerance, politiske rævekager, islamisme, dydens vogtere, terrorisme og frygt, hvor netop frygten og den…