Anonym (ikke efterprøvet)

Sirenerne i Bagdad af Yasmina Khadra

Fra følsom ung litteraturstuderende mand til kynisk selvmordsbomber. Ekstremt vedkommende og vigtig roman om konsekvenserne af Irakkrigen.

Ufuldendt april af Ismail Kadaré

Den unge Gjork er fanget i en nådesløs 70 år gammel familiestrid. Vi befinder os på den albanske højslette i mellemkrigstiden, og romanen handler om de ældgamle traditionsbundne love, kaldet Kanun, som udgør højlændernes sædvaneret og moralkodeks.

Galgenfugle

De tidløse noveller om omverdenens reaktioner på selvmord er skrevet med psykologisk indsigt, vid og varme.

Vanæret

Linda Castillo bliver ved med at øge kvaliteten bog for bog. Plottet i ’Vanæret’ er helt igennem skudsikkert og yderst gennemtænkt.

Ære

Er ære noget, vi forbinder med riddertiden og adelen, eller har det stadig en uerkendt betydning i dagens Danmark? Det bliver vi klogere på ved at unde os selv denne Tænkepause.

Så god som ny

Smerte, usikkerhed og ensomhed med et drys af lykke. En virkeligt stærk fortælling om en smuk forelskelse med bitre konsekvenser og om mod udover det sædvanlige.

Guldstøv

Storslået, poetisk roman om nomadelivet i Saharaørkenen og det ubrydelige bånd mellem mennesker og dyr. 

Vejfarende fremmed

James Lee Burke skriver i bogen videre på slægtshistorien om familien Holland, en nærmest arketypisk Texas klan, hvor bedstefar Hackberry Holland i sin tid fik John Wesley Hardin op at hænge og var med i kampen mod Pancho Villas soldater.Vejfarende fremmed er ikke en krimi, men der er mange små…

Ærens åg

Krimi fra middelalderens England, hvor kongens mænd Halfdan og Winston hvirvles ind i opklaringen af et mord på en ung novice i et kloster i Wessex. Her kommer Halfdan i et svært dilemma mellem pligt og ære

Sværdets bid

Krimi fra middelalderens England, hvor kongens mænd, Halfdan og Winston, skal opklare en gåde om forgiftning. Samtidig er Halfdan i en personlig krise, efter han har været nødt til at bryde sit ord, og han vil gøre alt for at rette op på det. Men vil han også ofre sin egen fremtidige lykke?