Anonym (ikke efterprøvet)

Ind i vildmarken af Jon Krakauer

Beretningen om Christopher Johnson McCandless (1968-1992), der vender civilisationen ryggen og drager ud i Alaskas vildmark, hvor hans lig findes fire måneder senere.

Ekspeditioner : fra tundraen til savannen

Rane Willerslev har skrevet en eventyrlig og ærlig bog, der ikke lægger skjul på personlige og familiemæssige konsekvenser ved det grænsesøgende rejseliv, han nu har lagt bag sig.

Når naturen kalder

Jack London er især kendt som en socialistisk forfatter, men det politiske er underordnet i denne bog. Hvis der er et overordnet budskab, er det snarere darwinistisk. Originaludgave: 1903

Dyndkongens datter

Psykologisk thriller og gruopvækkende familiedrama. Portrættet af et aparte far-datter forhold er eminent beskrevet, Karen Dionnes har et solidt greb i læseren.

Kold dag i helvede

En hundeopdrætter og hans hjælper - eller elskerinde? - arbejder sammen i et usselt hus i Nordnorges vildmark. Hvem overlever vinteren?

Lyden af stilhed

Yasmin ankommer til Alaska sammen med sin døve datter, Ruby, for at mødes med sin mand, Matt. Men noget er helt galt. Matt er ikke i lufthavnen, og politiet fortæller, at han er død. Jo flere spørgsmål Yasmin stiller, jo mærkeligere virker det hele.    

Den sande historie om Jens Emils guld

1905. 17-årige Jens Emil Hansen bliver forvist fra den lille ø Endelave for en mindre forseelse. Han emigrerer til Alaska og slår sig ned som pelsjæger og guldgraver. Og så forsvinder han sporløst. Nu forsøger hans barnebarn, Catherine, at finde ud af, hvad der skete med hendes farfar.

Isens greb

En dramatisk familiesaga, der foregår dybt inde i Canadas barske natur med udgangspunkt i nybyggeres liv med skovhugst og guldgraveri i slutningen af 1800-tallet

Stallo

I Lapland vrimler det med overnaturlige væsener, og kryptozoologen Susso Myrén kommer på sporet af en trold; Imens dyrker en isoleret sekt overnaturlige væsener, som i ny og næ har brug for et kidnappet barn for at holde sig i ro; Mødet mellem Susso og sekten bliver en kamp på liv og død for alle…