Anonym (ikke efterprøvet)

Hvor flodkrebsene synger

Efterårets store amerikanske roman er en uforglemmelig og bittersød fortælling om svigtede skæbner, bristede hjerter og et gådefuldt mord i 60’ernes North Carolina.

Den italienske mester

Det er ikke let at være barn af en verdensberømt kunstner, og Charles liv er knyttet til faderens skæbne og skygge. Rachmann er så god en skribent, at man labber romanen i sig. 

Hvor lyset slipper ind

Lorna kan ikke slippe kunstverdenen, og da lejlighed byder sig, overtager hun et kunstgalleri i sin hjemby Longhampton, hvor hendes familie gik i opløsning og hendes komplicerede kærlighedshistorie begyndte

Barnet

Poesi, styrke, svaghed og kærlighed forenes på bedste måde i en mors fortælling til sit nyfødte barn. En fortælling om splittelsen mellem at være forfatter, mor og kæreste.

Et andet menneske, et andet liv

Sofie Jamas hæsblæsende og barske debut om flygtningeskæbner berører emner som overlevelse, identitet og seksualitet og efterlader at uudsletteligt indtryk.

Lyskabinettet

Thomas fortæller sin livshistorie til doktor Overbeck, hvis lyskabinet kaster lys over hans gåder. Ramsland har beriget dansk litteratur med et imponerede værk med stor menneskelig indsigt.   

Quinns bog

Fabulerende historie om en ung mand, som oplever borgerkrigen og de andre voldsomme begivenheder, der omformede det amerikanske samfund i 1800-tallet og om hans kærlighed til den uudgrundelige Maud