Anonym (ikke efterprøvet)

Dobbeltspil af Joanne Harris

En fantastisk, ja djævelsk tanke: At ødelægge en kæmpestor drengeskole med lærere, rektor, portner og over 1000 elever!

Du lovede, vi skulle hjem af Rushy Rashid

Rushy Rashid har skrevet en spændende og fængslende roman om den længsel mod hjemlandet som hendes forældre og andre førstegenerationsindvandrere lever med i deres nye land.

Fugle uden vinger af Louis de Bernières

Et eksotisk, multikulturelt univers udfolder sig i den lille anatolske landsby, men da Det Osmanniske Rige bryder sammen, forandres verden for altid i denne storslåede roman om kærlighed, religion og krig.

The Hills

'The Hills' er som den klassiker, du allerede har læst flere gange og aldrig helt er blevet færdig med. Den er mesterligt udført.

Hvalrytteren

Romanen bag den prisbelønnede film The Whale Rider, om en piges kamp for anerkendelse – og om et folk, dets kultur og, ikke mindst, dets relation til hvalerne.

Mandelgaven

7 noveller om danskernes kendte juletradition, hvor hyggen er erstattet med grumme fortællinger, baseret på sandfærdige beretninger.

Et eventyrligt efterår i Mumleby

Vera og Astrid leger og fortæller historier i den hyggelige by Mumleby, hvor de fejrer efterårets traditioner. Byens voksne fortæller sagn og eventyr om de gamle traditioner. Med opskrifter og aktivitetsforslag.

Masker og forklædning i Danmark

Maske og forklædning i Danmark fortæller om vores lyst til at lege med identiteten lige fra vikingetidens uldmasker til vores dages monstermasker i latex. Fra maskeraderne på Ludvig Holbergs tid til brasiliansk samba i Aalborg. 

Samira & Samir

I det traditionsbundne, barske afghanske højland burde Daria og hendes mand dræbe deres førstefødte, som er en pige, men de lader lille Samira vokser op som dreng - Pigesønnen Samir er respekteret og stærk, men hvordan skal kærligheden udleves - som mand eller kvinde?