Anonym (ikke efterprøvet)

Havmanden af Niels Brunse

En fascinerende roman om en tidsrejse tilbage i tiden; titelpersonen, som er dansker, forliser med sin båd i 2005 og skyller nøgen i land i England i 1647. Her er der borgerkrig, og han må opbygge en ny identitet.

Bravo, Mozart! af Peter Dürrfeld

En hyldest til Mozart, hans musik og indflydelse på forfatteren og samtidig en drømmeagtig skildring af Mozarts liv og det leben, der omgav ham.

Heksen og Liljen

Spændende og velskrevet børnebog fra 1500-tallets Firenze foregår i et historisk miljø, mens handlingen emmer af science fiction. 

Tidsmaskinen

Science fiction. Xander, Georg, Jeanne og Sigrids almindelige liv vendes på hovedet da tvillingerne Robert og Tammie fra år 2155 nødlander på deres skole i en defekt tidsmaskine

Spektrum - Kvadrantiderne

Den voldsomt populære Science Fiction-serie er nu nået til fjerde del. Blandingen af tidsrejser, spænding og almindelige YA-elementer om unges relationer og problemer er stadig forrygende god underholdning.

Zeitgeist

Science fiction. Ejvin Rode vågner i Sydengland i 1890, men det eneste han husker, er en hverdag som filolog i det 21. århundredes København. Snart må han sande, at han er rejst i tid og rum, og at i denne tid er Danmark noget ganske andet

Outlander. 7. bind, Sangen i knoglerne

Den gigantiske successerie er nu nået til 7. bind og året 1776 – Det skelsættende årstal for Den Amerikanske Revolution. En forrygende tour de force i historien tilsat kærlighed spænding og tidsrejser.

Outlander. 6. bind. Et pust af sne og aske

Den omfangsrige og voldsomt underholdende serie er nået til sjette bind, og med sine over 1200 sider er der fuld valuta, hvis man er til romantik og historisk drama.

Et spring i tiden

Bogen udkom første gang i 1962. Nu mere end 50 år senere er den filmatiseret hele to gange. Det er en rigtig spændende historie om at rejse gennem tid og rum, som samtidig er uhyggelig, men på ingen måde uden humor.