Anonym (ikke efterprøvet)

Jelne af Henriette E. Møller

Stilsikker og meget velskrevet romandebut om pigen, der drog ud for at finde sig selv, sin fortid og sandheden om sin mors død. Fem stjerner – mindst!

Rengøring

Sørgmunter ungdomsroman om at stå på egne ben tidligt i livet.

Blå tiger

Normalitetens grænseområder udfordres i Långs psykologiske udviklingsroman. Blå tiger er vanvittig, vild og finurlig.

Flammernes farve

Lemaitres selvstændige fortsættelse af ’Vi ses deroppe’ fortæller om det parisiske borgerskab i mellemkrigstiden i et særdeles flot og flydende sprog. Mød Pierre Lemaitre til LiteratureXchange den 13.-23. juni. Læs mere her.

India Place

Kompliceret kærlighed, humor og nære venskaber. Der er så meget at holde af i Samantha Youngs Dublin Street-serie, der forfiner romancegenren på den smukkeste måde.

Yahya Hassan : digte

Digte der med vrede, indignation og stor sproglig kraft sætter ord på hvordan det er at vokse op i en ghetto, hvor vold, svigt og kriminalitet er en del af virkeligheden

Rygtet om hendes død

Kasper Hoff har skrevet en veldrejet, satirisk sci-fi-roman, der stiller etiske spørgsmål og underholder.

Diali

Naturens og kærlighedens mørke sider slippes løs i en dystopisk fremtid i den interessante danske debut. Sprogligt er der plads til forbedringer.

Skadedyr og tulipaner

Archibald mister sin mor i en tragisk ulykke og flytter med faren til en lille ø; Her prøver han at begå sig, men det er svært at være en følsom dreng, i et samfund hvor det handler om at være barsk og stærk