Bog

Sådan overlever du livet

Af (
2018
)

Anmeldelse

Sådan overlever du livet af Maren Uthaug

15 jun.18

Maren Uthaugs populære streger med 100 gode råd til ungdommen er en lettere politisk ukorrekt og humoristisk Emma Gad til nutidens unge.

Maren Uthaug deler ud af gode råd til ungdommen efterfulgt af sin velkendte streg til at underbygge pointerne. Hun rammer hovedet på sømmet med sine råd om stort og småt, som kommer hele vejen rundt om det at være ung. De spænder lige fra uønsket hårvækst, sex og stoffer til kærlighed, tøjvask og tro. Os over 30 (og lidt til) vil også kunne genkende os selv i striberne.

Nogle af rådene går på de ydre ting som udseende, hygiejne og sex:
”67. Ansigt for sig. Køndele for sig.”
Hvis man absolut vil sende nøgenfotos til andre, er det en god ide at adskille ”tingene” så det ikke senere bider en i røven så at sige.
”36. Lad være med at bruge for meget makeup.”
Der er en hårfin balance mellem at ende med at ligne eksploderet kødfars og den fineste englehud.

Andre råd handler om værdier, opførsel og karakter:
”45. Lad være med at overanalysere alting.”
Kærlighed går bare meget nemmere, hvis man undgår at overanalysere og tager det sagte for pålydende.
”57. Du skal turde.”
Nogle gange skal man sige til andre, hvordan man i virkeligheden går og har det for ellers hober det sig op.

Uthaug har som oftest en dobbelttydighed i budskaberne, hvori humoren hviler. Gode råd er gode nok, men livet er også fejltagelser og fortrydelse, og Maren Uthaug moraliserer ikke. Et eksempel på hendes tilgang til livet: når man har drukket en sund smoothie og dyrket motion, så kræver det noget med fløde senere på dagen. Der skal være balance i tingene.

Målgruppen for denne lille humoristiske sag er selvsagt ungdommen, men os andre, der elsker Uthaugs striber, kan bestemt også få en lille hyggestund og trække på smilebåndet over vores ungdoms naivitet, uskyld og bommerter. Spørgsmålet er, om ungdommen vil læse bag om humoren og efterleve nogle af budskaberne eller blot læse den for underholdningens skyld. Jeg håber på begge dele! Det er næsten en naturlov, at de selv skal drage deres egne erfaringer og at de er døve overfor voksnes velmenende råd. Som mor til to piger vil jeg dog håbe, at de engang. når de er store nok, vil læse bogen, og den efterfølgende kan afføde en snak uden løftede pegefingre om alle aspekterne af at være ung.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
ISBN
9788702262490
Antal sider
127

Tema

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer