03 sep.20

Bogliste

Stærke piger

Bøger på listen

Kender du Pippi Langstrømpe?

Den første bog om den fandenivoldske og selvstændige Pippi genudgives i anledningen af 75-året for førsteudgivelsen og er lige så frisk som dengang.
Læs mere

Bogen om Pippi Langstrømpe

Pippilotta Viktualia Rullegardinia Krusemynta Efraimsdatter Langstrømpe minder os om, hvor pragtfuldt det er at vende verden på hovedet.
Læs mere

Lille Frida

Af Anthony Browne

Lille Frida

Hvis nogen kan skabe en billedbog så gennemført som denne, er det Anthony Browne. Han fortæller den fineste historie om Frida Kahlos barndom, tilsat surrealisme og magi.
Læs mere

Kammas kjoler

Af Cecilie Wallengren

Kammas kjoler

Hvad stiller man op med en viljestærk pige, der kun vil gå i kjole? En genkendelig og herlig historie om selv at ville bestemme.
Læs mere
Allerbedste Betty

Allerbedste Betty

Af Alberte Winding og Rasmus Bregnhøi (Ill.)

Allerbedste Betty

Herlig og underholdende bog om selvstændige Betty er et pragteksempel på historier og illustrationer, der går op i en højere enhed.
Læs mere

Amelia Earhart

Af Maria Isabel Sánchez Vegara

Amelia Earhart

Mange mennesker drømmer om selv at kunne flyve, men ikke så mange kommer til at prøve det. Det gjorde Amelia Earhart, Luftens dronning.
Læs mere
Rosa Parks

Rosa Parks

Af Lisbeth Kaiser

Rosa Parks

Smuk børnebog om et menneske, der kæmpede store kampe mod uretfærdighed, fordi hun inderst inde vidste, hun var et helt almindeligt menneske, præcis lige så meget værd…
Læs mere

Marie Curie

Af Isabel Sánchez Vegara

Marie Curie

Trods alle odds blev Marie Curie den første kvinde, der fik en doktorgrad i naturvidenskab og blev ansat til at undervise på universitet i Sorbonne.
Læs mere

Tema

Kvindelige fyrtårne

Vi stiller skarpt på de kvindelige danske fyrtårne, som har skrevet, fordi de ikke kunne lade være, fordi de havde noget på hjerte. Kvinder der op gennem tiden har skrevet om og debatteret kvinders forhold i deres værker.
Læs mere