01 jul.20

Bogliste

Sorg

Bøger på listen

Ulykkelig og uden ønsker

Umiddelbart efter sin mors selvmord i 1971 skrev Peter Handke om hende og sig selv i denne lille og rystende roman. Stor kunst og fortvivlelse. Originaludgave: 1972
Læs mere
Udenfor pesthospitalet af Nicolaj Stochholm

Udenfor pesthospitalet

Af Nicolaj Stochholm

Udenfor pesthospitalet

Konfronteret med sin fars livstruende sygdom er Stochholms digte et forsøg på at rumme og komme overens med sorgen og tabet. Krisen indebærer et kunstnerisk og æstetisk vendepunkt.
Læs mere

Under fremmed himmel

David Park er en magisk fortæller, der i denne rørende roman med omhu, dybde og intimitet fortæller om en fars største sorg og fejltrin begået i kærlighedens navn.
Læs mere
De nærmeste

De nærmeste

Af Lotte Kirkeby

De nærmeste

'De nærmeste' blev diskuteret i bibliotekernes læseklubber og her på Litteratursiden i december. Lotte Kirkeby kredser i sin gribende roman om sorg. Hør hende fortælle om 'De…
Læs mere

Ind i en stjerne

Af Puk Qvortrup

Ind i en stjerne

Vidunderligt velskrevet selvbiografisk debutroman om dyb sorg, tabet af en ægtemand og livet som mor for to helt små drenge. Puk Qvortrup sætter ord på det ubeskrivelige.
Læs mere
Alle dage tilbage

Alle dage tilbage

Af Louise Juhl Dalsgaard

Alle dage tilbage

Venskab, ensomhed, sorg og storcentre. Kontrasterne flokkes, og Louise Juhl Dalsgaard smider ikke om sig med ord, men de er velvalgte og rammer antydningens fine kunst.
Læs mere

Sorg i litteraturen

Den største sorg i verden. Dette tema handler om sorgen over at miste en af sine nærmeste og om litteraturens rolle i sorgen. 
Læs mere